Jaarlijks uw zonnepanelen schoonmaken

Schone zonnepanelen hebben meer rendement dan vervuilde zonnepanelen! Laat daarom regelmatig uw zonnepanelen schoonmaken en zorg voor meer rendement!

Zonnepanelen hangen vaak op moeilijk bereikbare plekken. Bijvoorbeeld op een schuin dak of op een andere hoge plek waar u zelf liever niet of niet goed bij komt. Bovendien is er water nodig voor het reinigen van de panelen, waardoor het dak mogelijk nóg gladder wordt. Het schoonmaken van uw zonnepanelen kan daarom een gevaarlijke klus worden. Schakel dus te allen tijde een expert in om te zorgen dat uw zonnepanelen veilig en goed worden gereinigd.

Wanneer moet u de zonnepanelen reinigen?zonnepanelen schoonmaken

Vogelpoep, mos, algen, pollen, stof en bladeren zorgen voor minder rendement. Controleer daarom regelmatig de panelen! De zelfreinigende laag van de zonnepanelen zorgt ervoor dat de panelen schoon blijven omdat het vuil niet goed kan hechten en door regen weg spoelt. Op de langere termijn spoelt de regen niet al het vuil meer weg en dan moeten de panelen met de hand worden gereinigd, waarbij de juiste middelen moeten worden gebruikt. Het gebruik van het verkeerde schoonmaakmiddel kan de coating of het paneel beschadigden. Gebruik nooit een schuurspons of andere schuurmiddelen, want daardoor verwijdert u de zelfreinigende laag.

Wij maken uw zonnepanelen schoon!

Schoonmaakbedrijf Van Londen heeft jarenlange ervaring in het schoonmaken van zonnepanelen. Wij hebben de juiste middelen en de juiste apparatuur om de zonnepanelen zo efficiënt mogelijk te reinigen. Wij werken met hoogwerkers en de uitschuifbare Tuckerpole was-unit, door het gebruik van Osmose water, water zonder kalk!,  kunnen wij elk zonnepaneel kunnen reinigen. Waar het paneel ook hangt.

Wij zorgen ervoor dat het rendement van uw zonnepanelen optimaal blijft! Wilt u meer weten over het reinigen van de zonnepanelen? Neem dan contact met ons op!